Özel sağlık sigortası Nedir?

Özel sağlık sigortası, poliçesinde bulunan sigortalıların, belirtilen poliçe süresi içerisinde yapmış oldukları sağlık harcamalarını (doktor muayenesi, ilaç, görüntüleme, tahliller, ameliyat masrafları v.b..) poliçe içerisinde belirtilmiş olan limit ve kullanım şartları içinde teminat altına alan bir sigorta türüdür.

Özel Sağlık Sigortası Primleri Nasıl Belirlenir?

Sağlık Sigortası , primleri poliçe türüne göre farklılık gösterir (yatarak tedavi teminatlı , yatarak ve ayakta tedavi teminatlı v.b..) sigortalı adayının yaş, cinsiyet, sağlık geçmişi gibi durumlarıda poliçe primini belirleyen kriterler arasındadır. Herhangi bir sosyal güvencesi olsun olmasın 18 yaşından büyük olan herkes özel sağlık sigortası yaptırabilir. 18 yaş altı çocuklar yanlarında bir ebeveyn ile birlikte poliçe kapsamı içine dahil edilebilir.

Özel Sağlık Sigortası Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Özel Sağlık Sigortası ile ilgili teminat ve primleri farklı olan çok fazla poliçe türü bulunur. Poliçeyi aldığınız sigorta firmasına göre farklılık gösterebilir. Bunlar, primi etkileyen teminat limitleri, sigortalı katılım payı oranları, anlaşmalı hastane kısıtlamaları gibi birden fazla durumu içerisine alır. Bu nedenle Özel Sağlık Sigortası poliçenizi yaptırmadan önce ne tür bir sağlık sigortasına ihtiyacınız olduğunu belirleyip buna göre araştırma yapmanızı ve profeyonel bir sigortacıdan tavsiye almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Sağlık Sigortası Teklifi Al